Прекрасна новина дойде от Брюксел за българските земеделци.ЕС ще предостави финансова помощ на земеделските

...
Прекрасна новина дойде от Брюксел за българските земеделци.ЕС ще предостави финансова помощ на земеделските
Коментари Харесай

ЕС ще помогне финансово на земеделците в България

Прекрасна новина пристигна от Брюксел за българските земеделци.

ЕС ще даде финансова помощ на земеделските производители от страните наоколо до Украйна, измежду които и България, които пострадаха от “коридорите на взаимност ” за износа на украинско зърно. Това стана ясно нощес на срещата на върха на лидерите от ЕС. Днес, срещата в Брюксел продължава с диспути за икономическата непоклатимост в еврозоната. Евролидерите ще беседват с ръководителя на Европейската централна банка Кристин Лагард.

“Коридорите на взаимност ” с Украйна са доста сполучливи, само че огромното количество украинско зърно на европейския пазар се е отразило на цените ", каза след срещата Урсула фон дер Лайен, предава БНТ. Затова Брюксел ще подкрепи европейските земеделците, които би трябвало да се оправят с пазарните последствия от износа на украинското зърно, написа dunavmost.com.

“Държавите от първа линия, които най-вече оказват помощ със коридорите на взаимност не би трябвало да страдат от това. Като първа стъпка осигуряваме 56 милиона евро за европейския аграрни запас, само че това не е задоволително. Затова сме признателни на Румъния, която предложи и ние ще се опитаме да увеличим тази помощ за земеделците от първа линия ”, съобщи Урсула фон дер Лайен - ръководител на Европейска комисия.

ЕС заедно с Организация на обединените нации стартира самодейност, която цели да открие и върне в домовете им отвлечените от Русия украински деца.

“Отвлечените деца са извънредно увещание за най-тъмния интервал от нашата история. Депортацията на деца е военно закононарушение. Днес знаем за 16 200 деца, които са депортирани, единствено 300 са се върнали до в този момент. Заради тези престъпни дейности Международният углавен съд изцяло целесъобразно издаде заповед за арест ”, сподели още Урсула фон дер Лайен.

Евролидерите разискаха и оправянето с незаконната миграция. Австрия, която наложи несъгласие върху приемането на България в Шенген, е удовлетворена от подхванатите дейности по границата между България и Турция.

“Проектите по външните граници, за които Австрия настояваше, в този момент се реализират от Европейската комисия. Българския президент ни осведоми за това и Австрия, само че и Германия, и Дания настоявахме думите да продължат да се трансформират в каузи. Това значи финансова поддръжка за външните граници, само че освен за България, а и за Италия, която сега е наранена от нова мигрантска вълна ”, съобщи Карл Нехамер - канцлер на Австрия.

Европейските лидери потвърдиха проекта за изпращане на 1 милион единици артилерийски муниции на Украйна в идващите 12 месеца, с цел да оказват помощ на страната да се бори с съветската инвазия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР